DTV 28-12-2021

Aangemoedigd door burgers richt Joep Gersjes zijn eigen partij op

Gedreven door zijn omgeving besloot Gersjes een eigen politieke partij op te richten. Met VOOR Den Bosch doet hij mee aan de komende gemeenteraadsverkiezingen.

 

Gersjes zat vanaf 2015 als raadslid voor de Bossche Volkspartij in de raad en na het vertrek van Nol Roos werd de partijnaam veranderd in Lokaal Gestemd. Later ging die partij weer op in Bosch Belang. Daar staat hij bij de komende verkiezingen  niet meer op een verkiesbare plek en besloot te vertrekken en zit nu op eigen titel in de gemeenteraad. Deze maand richtte de politicus een eigen partij op. “De burger zegt Joep ga door. Je bent bereikbaar, je bent benaderbaar. We kunnen met problemen bij jou terecht.”

En zo zag VOOR Den Bosch het levenslicht. Een van de standpunten van de partij is bijvoorbeeld de komst van een nachtboa. “Mensen zeggen waarom zijn er na 23.00 uur geen boa’s meer op straat, maar moeten we het doen met de politie die hele regio met twee mensen moet bedienen.”
Ook met andere punten wil Gersjes aan de slag. “Uit de wijken en buurten hoor je dat de wijkbudgetten veel te veel opgaan aan aangelegenheden die eigenlijk op een andere manier bekostigd moeten worden. Bijvoorbeeld het onderhoud van speelgelegenheden en het vergroenen van de schoolpleinen.”
Optimistisch over zetels

Ondanks dat er in maart 2022 misschien wel zestien of zeventien partijen meedoen, denkt Gersjes een aantal zetels te kunnen bemachtigen. “In 2019 is er een onderzoek gedaan. En dan zie je dat de lokale partijen erg in opkomst zijn. In meer dan de helft van de gemeentes in Nederland zijn lokale partijen.” 

 DTV 7-1-2022

Partij van Joep Gersjes krijgt steun van voormalig raadslid Jolanda van den Wildenberg

De nieuwe partij VOOR Den Bosch heeft een kandidatenlijst met zeventien namen gepresenteerd voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Achter oprichter Joep Gersjes staat voormalig raadslid Jolanda van den Wildenberg op plaats twee.

 

Net als Gersjes is ook Van den Wildenberg bij veel verschillende partijen actief geweest. Ze was raadslid voor SP en later Knillis. Ook heeft ze een verleden bij Bosch Belang en Lokaal Liberaal 's-Hertogenbosch. Corine van den Wildenberg staat als derde op de kandidatenlijst. Zij zat namens de lokale partij Gemeentebelangen in de raad in de gemeente Vught. Op vier en vijf staan respectievelijk Jasmijn Versteijnen (assistent-horecamanager bij Hotel Central) en Bart van den Hoven (bekend als ondernemer van een schoenenzaak).

Gersjes richtte de partij in december op. “De burger zegt Joep ga door. Je bent bereikbaar, je bent benaderbaar. We kunnen met problemen bij jou terecht”, was zijn uitleg destijds. Een van de standpunten van de partij is de komst van een nachtboa. De partij is op het stembiljet te vinden als VOOR Den Bosch Joep Gersjes. De gemeenteraadsverkiezingen zijn op woensdag 16 maart.

DTV 5-12-2021

Nieuwe partij Joep Gersjes gaat VOOR Den Bosch heten

Joep Gersjes maakte vandaag bekend dat zijn nieuwe partij VOOR Den Bosch gaat heten. Momenteel is hij nog raadslid van Bosch Belang. Hij wil met zijn nieuwe partij mee gaan doen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

 

Gersjes heeft voor deze naam gekozen omdat het volgens hem een sterke en makkelijk uitspreekbare naam is. “Ik ben voor Den Bosch, iedereen die in de stad woont is voor Den Bosch. Niemand is er op tegen. Het is een krachtige naam die voor iedereen herkenbaar is.”

Deze week kreeg Gersjes te horen dat hij bij Bosch Belang niet op een verkiesbare plek op de lijst kwam te staan. Daarna gaf hij aan helemaal niet meer op de lijst te willen en verder te gaan met een eigen partij.

DTV 6-12-2021

Groep Gersjes wil voorrang voor eigen inwoners bij koop nieuwbouwwoning

Groep Gersjes, die aan de gemeenteraadsverkiezingen in Den Bosch meedoet als Voor Den Bosch, maakt zich zorgen om de positie van woningzoekenden uit de eigen kernen en pleit voor voorrang voor deze groep.

 

Voor Den Bosch, de nieuwe partij van Joep Gersjes die raadslid was van Bosch Belang, ziet dat eigen inwoners het lastig hebben op de woningmarkt. "De schaarste op de woningmarkt is enorm groot. Hierdoor vallen vooral starters en ouderen steeds vaker buiten de boot."

Met oog op een aanpassing van de landelijke huisvestigingswet die meer woningen moet toekennen aan inwoners uit eigen stad of dorp, wil de

partij dat de gemeente zich hier alvast op voorbereid.

Groep Gersjes heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders en wil weten wat het wetsvoorstel zou betekenen van lopende bouwprojecten voor eigen inwoners. Ook wil de groep weten welke voorbereiden de gemeente treft en welke afspraken er worden gemaakt met ontwikkelaars.